Haberdash historia

 

Året var 2007. En naiv idé om en klädbutik, lite för mycket tid och en inspirationsresa till Köpenhamn. Det var allt som behövdes för att vi ett år senare skulle slå upp portarna till vår första butik på Kocksgatan 17.

Vår lilla södermalmsbutik, belägen på en av Stockholms få bakgator, blev snabbt uppmärksammad. Kläderna var så klart i fokus, men även konst och böcker samsades för att fylla ut våra 90 kvm. Redan första året blev vi utsedda till årets nykomling vid Sveriges modegala och vårt urval av kläder förfinades för varje säsong. 

Efter fyra framgångsrika år på Södermalm fick vi chansen att öppna en större butik. Denna gång i fantastiska lokaler vid Odenplan. I och med flytten bytte vi namn till Haberdash och även denna gång fick vi snabbt erkännande då vi år 2012 utnämndes till Sveriges bästa modebutik för män av tidningen Café.

Under 2013 tog vi nästa steg och förverkligade en dröm då vi lanserade vårt eget märke; "Carfully Selected by Haberdash". Vi hoppas att du som läser det här gillar det vi gör och att du besöker oss på Upplandsgatan 50.

Vår filosofi

 

Den är väldig simpel och okomplicerad. Det vi själva tycker är bra vad gäller design, tillverkning och kvalité återspeglas i produkterna vi säljer. För att representeras i vårt sortiment krävs ett gediget hantverk, noggranna materialval, goda förhållanden vid produktion och ett inte alltför tidsstyrt snitt.

Självklart måste man följa med i tiden, men ett klassiskt plagg är lika snyggt idag som om 20-30 år. Vi satsar således på slow fashion snarare än high fashion. Det är hållbart i längden; både för miljön och för din garderob. Det är i alla fall vår övertygelse.
Välkommen!